CV-ketel vervangen

Hoe goed u uw CV-ketel de afgelopen jaren met veel zorg heeft laten onderhouden, toch zal er een tijd komen dat de CV-ketel echt niet langer mee kan en vervangen zal moeten worden. Ook kan het zijn dat een nieuwere ketel goedkoper is in de energiekosten en het kan dan een voordelige investering zijn om uw oude ketel te vervangen. Daarbij is een meer zuinige CV-ketel ook beter voor het milieu, u vangt dus twee vliegen in één klap. Tegenwoordig zijn er vele soorten CV-ketels met elk hun voor- en nadelen. De CV-ketelspecialist helpt u graag met het uitzoeken van een nieuwe CV-ketel, de specialist kijkt naar uw unieke situatie en luistert naar uw wensen.

CV-ketel typen

Hier vindt u op een rijtje een aantal CV-ketel typen:

  • HR-ketel: HR-ketel staat voor hogerendementsketel. Het is een energiezuinige ketel die meer rendement behaalt dan een gewone CV-ketel.
  • HRe-ketel: de HRe-ketel kan zelf elektriciteit opwekken doormiddel van een warmtekrachtkoppeling. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de elektriciteitsrekening.
  • VR-ketel: VR-ketel staat voor verbeterd rendement. Een VR-ketel is minder zuinig dan een HR-ketel, maar wel zuiniger dan een gewone CV-ketel. Vaak wordt een VR-ketel geplaatst waar een HR-ketel niet geplaatst kan worden, bijvoorbeeld als er geen waterafvoer is.
  • Combiketel: een combiketel zorgt niet alleen voor verwarming van de woning, maar ook voor de verwarming van het kraanwater in huis. De combiketel is zuiniger in het gebruik dan een losse boiler of geiser voor de verwarming van het kraanwater. Ook is de installatie compacter.

Snelle vervanging

Een ervaren CV-monteur kan in één dag al uw CV-ketel vervangen voor een nieuwe ketel. Alle monteurs hebben vakkennis en ervaring in huis en weten u alles te vertellen over de verschillende soorten en merken keteltypes. Het kan ook voorkomen dat uw CV-ketel kapot is en repareren relatief duur is. Een kapotte CV-ketel is natuurlijk erg vervelend en die moet zo snel mogelijk vervangen worden. Dan kan er met spoed een nieuwe ketel worden geplaatst binnen 48 uur. Binnen 24 uur komt er een adviseur langs die met u de verschillende ketels bespreekt en als u eruit bent wordt de kapotte CV-ketel vervangen.

Beoordeling