Onderhoudscontract

Een cv-ketel kan jarenlang mee gaan, maar een voorwaarde daarvoor is wel regelmatig onderhoud aan de cv-ketel. Als een cv-ketel niet goed wordt onderhouden, kunnen onderdelen minder efficiënt gaan werken, waardoor de ketel meer energie gaat verbruiken. De energiekosten zullen dan op gaan lopen. Met periodiek onderhoud voorkomt u dat de cv-ketel verkeerd is ingeregeld en dat onderdelen gaan verroesten of slijten.

Wat houdt het in?

Met een onderhoudscontract maakt u samen met het cv-ketel bedrijf afspraken wanneer de cv-ketel specialisten langskomen om de cv-ketel van onderhoud te voorzien. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel uitvoerig geïnspecteerd op slijtage of andere defecten. Waar nodig worden onderdelen vervangen of gerepareerd. Daarbij wordt er gekeken hoe de cv-ketel staat ingesteld en ook dit wordt zo nodig bijgesteld.

Voordelen onderhoudscontract

De voordelen van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel zijn:

  • De cv-ketel gaat jaren langer mee
  • Het verbruik van de cv-ketel blijft zuinig, het energieverbruik stijgt niet
  • Storingen aan de cv-ketel worden zoveel mogelijk voorkomen

Soorten contracten

Afhankelijk van het cv-ketel bedrijf waar u een contract afsluit kunt u diverse contracten afsluiten. In de meeste gevallen betaalt u een vast bedrag per maand of per jaar. De prijs hangt af van diverse factoren, zoals de kosten voor het materiaal voor de reparatie, het uurloon per reparatie en de leeftijd van de cv-ketel.

Vooraf inspectie van de ketel

Binnen twee maanden nadat u het onderhoudscontract hebt afgesloten, zal er een vakman bij u langsgaan om de cv-ketel te inspecteren. De installatie van de ketel wordt gecontroleerd, de werking en er wordt onderhoud uitgevoerd.

Beoordeling